Breaking News
Διαμονή

Booking.com Δείτε εδώ ΟΛΑ τα ξενοδοχεία παγκοσμίως και κάντε ΤΩΡΑ τις κρατήσεις σας, εύκολα, γρήγορα, με ασφάλεια και οικονομικά !!!

Γενικές Πληροφορίες – Τουριστικών Καταλυμάτων

Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα, που έχουν επίσημα εγγραφεί και ταξινομηθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, με βάσει τις πρόνοιες των περί Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων Νόμων και Κανονισμών. Τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα ταξινομούνται κατά κατηγορία.

Για εξασφάλιση διαμονής σε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα της προτίμησης σας, καλό θα ήταν να επικοινωνείτε απευθείας με τα τουριστικά καταλύματα της δικής σας επιλογής.

EIΔOΠOIHΣH

Σχετικά με τα ξενοδοχεία που βρίσκονται στις κατεχόμενες υπό τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής περιοχές,  η λειτουργία ή χρήση οποιουδήποτε από τα ξενοδοχεία αυτά που ανήκουν σε Ελληνοκύπριους (και όχι μόνο) στους οποίους απαγορεύεται η διαχείριση και εκμετάλλευση των περιουσιών τους από την κατοχική δύναμη (Τουρκία), είναι παράνομη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΤΙΜΕΣ

Ο ΚΟΤ εγκρίνει τις δημοσιευμένες τιμές που μπορούν να χρεώνουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για την περίοδο από 16 Μαρτίου 2011 μέχρι 15 Μαρτίου 2012. Οι τιμές αυτές βρίσκονται καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στη διεύθυνση: www.visitcyprus.com

Επιπρόσθετα η τιμή χρέωσης κάθε δωματίου/διαμερίσματος καταγράφεται στο ειδικό έντυπο “καρτέλα τιμών’’ δωματίου/διαμερίσματος το οποίο τοποθετείται σε περίοπτη θέση στο κάθε υπνοδωμάτιο ή διαμέρισμα της ξενοδοχειακής επιχείρησης.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα προσφέρουν εκπτώσεις πάνω στη τιμή ύπνου ή ειδικές προσφορές κατά την διάρκεια ορισμένων περιόδων του χρόνου. Τα περισσότερα ξενοδοχειακά καταλύματα δημοσιεύουν τις προσφορές αυτές στην ιστοσελίδα τους όπου μπορείτε να εξασφαλίσετε περισσότερες πληροφορίες ή να προβείτε σε κράτηση.

Στις τιμές περιλαμβάνονται:

– Η τιμή της διανυκτέρευσης και, στην περίπτωση των ξενοδοχείων, η τιμή του προγεύματος.

– Το δικαίωμα υπηρεσίας (10%), στους φόρους προς τις τοπικές αρχές και την επιβάρυνση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ).

– Η τιμή θέρμανσης ( πάνω σε 24ωρη βάση ) στα ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων και τουριστικά καταλύματα πολυτελείας και Α’ τάξης από το μήνα Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο.

– Στα ξενοδοχεία 3,4 και 5 αστέρων και τα τουριστικά καταλύματα Α’ Τάξης που λειτουργούν στις ορεινές περιοχές, η παροχή κλιματισμού (ψύξης) δεν είναι υποχρεωτική και σε περίπτωση προσφοράς, η επιβάρυνση περιλαμβάνεται στην τιμή δωματίου/διαμερίσματος.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ)

– Σε μονάδες όπου η προσφορά κλιματιστικής εγκατάστασης δεν είναι υποχρεωτική, η χρήση μεμονωμένων συσκευών κλιματισμού, εφ’ όσον ζητηθεί από πελάτη, χρεώνεται με προκαθορισμένο ποσό την ημέρα κατά συσκευή. Οι μονάδες αυτές χαρακτηρίζονται στον Οδηγό με το χαρακτηριστικό σύμβολο “(a/c)’’.

– Καθορίζεται μειωμένο ποσό τη ημέρα, όπως φαίνεται στην “καρτέλα τιμών’’ δωματίου/διαμερίσματος για τα ακόλουθα:

(α) Χρήση δίκλινου δωματίου για ένα μόνο άτομο.

(β) Χρέωση για παιδιά μέχρι 12 ετών που χρησιμοποιούν το ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους, και

(γ) Την περίπτωση Οργανωμένων και Τουριστικών Διαμερισμάτων για κάθε επιπρόσθετο άτομο πέρα από τον κανονικό αριθμό ατόμων του διαμερίσματος που τοποθετείται στο ίδιο διαμέρισμα.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Οι πελάτες προτρέπονται όπως δηλώνουν κατά την άφιξη τους στο ξενοδοχείο τους όρους διαμονής που επιθυμούν, δηλαδή διαμονή μόνο, διαμονή με πρόγευμα, διαμονή με ημιδιατροφή ή διαμονή με πλήρη διατροφή.

Ξενοδοχεία Ορεινών Θερέτρων μπορούν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο να ζητούν όπως η εκμίσθωση δωματίου περιλαμβάνει τουλάχιστον υποχρεωτική ημιδιατροφή (HALF BOARD).

Σε περιπτώσεις διαμονής πελάτη με ημιδιατροφή ή πλήρη διατροφή και όταν αυτός δεν πάρει οποιοδήποτε γεύμα ή δείπνο δεν δικαιούται οποιασδήποτε έκπτωσης. Χρέωση διαμονής με πρόγευμα μπορεί να γίνει σε πελάτες που διέμεναν στο ξενοδοχείο ανεξάρτητα αν πήραν ή όχι πρόγευμα.

Οι πελάτες δικαιούνται να κάμουν χρήση του δωματίου ( διαμερίσματος) μέχρι τη 12η ώρα της ημέρας αναχώρησης. Σε περίπτωση χρήσης του δωματίου (διαμερίσματος) μετά τη 12η και μέχρι τη 18η ώρα, υποχρεούνται στην καταβολή του μισού ενοικίου απλής παραμονής (ACCOMMODATION ONLY) μιας ημέρας του δωματίου. Για χρήση του δωματίου (διαμερίσματος) μετά τη 18η ώρα υποχρεούνται στην καταβολή ολόκληρου του ενοικίου απλής παραμονής μιας ημέρας του δωματίου ( διαμερίσματος).

Για οποιονδήποτε παράπονο προτρέπεσθε όπως απευθύνεσθε στη Διεύθυνση του ξενοδοχείου ή του τουριστικού καταλύματος και αν για οποιονδήποτε λόγο δεν ικανοποιηθείτε, παρακαλούμε όπως απευθύνεσθε στον: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 00357-22691100 (Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 14:30 ενώ την Τετάρτη μέχρι τις 18:00 εκτός τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Οι τιμές των ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, εστιατορίων και λοιπών κέντρων αναψυχής ελέγχονται από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Οι πελάτες προτρέπονται όπως συμβουλεύονται τους εγκεκριμένους τιμοκαταλόγους και ζητούν λεπτομερείς αποδείξεις.

 Booking.com Δείτε εδώ ΟΛΑ τα ξενοδοχεία παγκοσμίως και κάντε ΤΩΡΑ τις κρατήσεις σας, εύκολα, γρήγορα, με ασφάλεια και οικονομικά !!!